درمان کیست تخمدان ؛ علائم و انواع
نوشته شده توسط : master

شکل آناتومیک کیست تخمدان

شکل آناتومیک کیست تخمدان

هر ماه یک فولیکول هنگام فرایند تخمک گذاری تشکیل می شود. هنگامیکه تخمک آزاد می شود، فولیکول کوچک شده و به حالت عادی باز می گردد. اگر این فولیکول همچنان پس از تخمک گذاری به بزرگ شدن ادامه دهد و یا حتی قبل از تخمک گذاری نیز بزرگ شود، کیست به وجود می آید. دو نوع کیست تخمدان وجود دارد، که ممکن است هرکدام از آن ها را تجربه کنید:

کیست فولیکولی

این کیست در اواسط سیکل و هنگامیکه فولیکول ها برای تخمک گذاری بزرگ می شوند، رخ می دهد. این نوع از کیست تخمدان، هنگامیکه فولیکول پاره نمی شود و تخمک آزاد نمی شود، ظاهر می شود. همین فولیکول بزرگ می شود و به کیست تبدیل می شود.

کیست جسم زرد

هنگامیکه تخمک از فولیکول آزاد می شود، بدنتان شروع به تولید هورمون های لازم جهت باروری می کند. در این هنگام، فولیکول به جسم زردی تبدیل می شود. اگر مایعات در داخل این فولیکول جمع شوند، به کیست جسم زرد تبدیل می شود.

تعداد دیگری کیست تخمدان وجود دارد که به سیکل قاعدگی نرمال، ارتباطی ندارند این کیست ها شامل موارد زیر هستند:

Cystadenomas

این کیست ها روی سطح یکی از تخمدان ها تشکیل می شوند و با مایعات آبکی یا مخاطی پر می شوند.

Endometrimas

این کیست ها هنگامیکه که سلول های رحم بیرون از فضای رحم رشد می کنند (اندومتریوز) و به تخمدان ها متصل می شوند و یک بافت رشد یافته غیر طبیعی را تشکیل می دهند.

Dermid Cysts

این کیست های عجیب به علت وجود سلول های جنینی که شامل مو، پوست و دندان هستند، به وجود می آیند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

این کیست ها به دلیل نامتعادل بودن هورمون ها و جلوگیری از تخمک گذاری، به وجود می آیند.

کیست هایی که به سیکل قاعدگی نرمال مرتبط نیستند، همراه درد هستند. پزشک این کیست ها را به وسیله آزمایش های لگنی تشخیص می دهد. اگر این مشکلات درمان نشوند، ممکن است کیست ها پاره شوند و یا به مشکلات جدی تری مانند پیچ خوردگی تخمدان منجر شوند.

علائم کیست تخمدان با توجه به اندازه و نوع آن ها متفاوت است، همچنین در هر خانم نیز علائم متفاوتی ظاهر می شود. شایع ترین علائم عبارتند از:

  • دردهای زیرشکمی شدید یا خفیف، که نزدیک دوران تخمک گذاری رخ می دهد.
  • نفخ
  • درد نواحی اطراف لگن
  • درد روده
  • نامنظمی قاعدگی
  • رابطه جنسی دردناک

اگر درد ناگهانی و شدید به همراه حالت تهوع و استفراغ و دلدرد تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

کیست تخمدان

درد پاره شدن کیست تخمدان، چقدر طول می کشد؟!

هنگامیکه کیست پاره می شود، دردهایی را از خفیف تا متوسط و شدید ایجاد می کند. همچنین خونریزی نیز ممکن است به همراه پاره شدن کیست ها رخ دهد.

اگر متوجه شدید که پارگی کیست خفیفی دارید، می توانید آن را در منزل نیز درمان کنید. اما اگر همراه با خونریزی و درد شدید بود، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید و تا خونریزی آن بند بیاید، چند روزی را در بیمارستان بستری شوید.

درمان خانگی کیست تخمدان شامل مصرف داروهای مسکن است و ممکن است دکتر انجام هرگونه فعالیت های ورزشی شدید را برایتان ممنوع کند تا مقداری بهبود پیدا کنید.

اما درد پارگی کیست چقدر طول می کشد؟ پاسخ این سوال ساده نیست.

ممکن است پزشکتان چند روز استراحت را تجویز کنید تا بهبود پیدا کنید. اما زمان ریکاوری پارگی کیست تخمدان به سطح فعالیت و آستانه تحمل درد شما بستگی دارد.

اگر هرگونه درد، تب و لرز را تجربه کردید؛ ممکن است نشانه ای از عفونت باشد و حتما باید با پزشک خود در ارتباط باشید.

درمان کیست تخمدان چیست؟

درمان کیست تخمدان با توجه به نوع آن متفاوت است. بسیاری از کیست های تخمدان پس از گذست چند سیکل، خود به خود بهبود می یابند و به هیچ درمانی نیاز نیست. درمان های جانبی، هنگامیکه این کیست تداوم دارد یا پاره شده است و یا پس از مدتی دوباره ظاهر شده است، لازم است.

پزشک ممکن است مصرف داروهای جلوگیری از بارداری را تجویز کند تا از تخمک گذاری جلوگیری کند. با جلوگیری از تغییرات هورمونی و پیشرفت رشد فولیکول ها و بازگشت به شرایط عادی سیکل، کیست تخمدان درمان می شود.

هورمون هایی که در قرص های جلوگیری وجود دارند، باعث درمان کیست تخمدان نمی شوند، اما از بروز کیست های جدید، جلوگیری می کنند.

اگر کیست های تخمدان برطرف نشدند و این کیست ها پاره شدند، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید. اگر قصد بارداری دارید و اندومتریوز یا سندروم تخمدان پلی کیستیک دارید، باید داروهای مخصوص بیشتر مصرف کنید و تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

درمان کیست تخمدان چقدر طول می کشد؟

کیست های طبیعی معمولا خود به خود برطرف می شوند و پس از چند سیکل از بین می روند. سایر کیست ها که ارتباطی با سیکل قاعدگی ندارند، ممکن است بدون تجویز دارو، درمان نشوند. این درمان ها شامل مصرف دارو و جراحی هستند.

درمان کیست تخمدان در منزل

درمان های خانگی وجود دارند که می توانید آن ها را پس از مشورت با دکتر انجام دهید. تعدادی از این درمان ها شامل مصرف داروهای بدون نسخه و تغییرات رژیم غذایی می شوند.

این درمان ها از وقوع کیست تخمدان جلوگیری نمی کنند، اما برخی از علائم را کاهش می دهند و باعث می شوند راحت تر دوران نقاهت خود را بگذرانید.

تنها پزشکان متخصص می توانند تشخیص دقیقی در این رابطه داشته باشند. آزمایش های دستگاه تناسلی را منظم انجام دهید و اگر به داشتن کیست مشکوک هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

چهار راهکار موثر برای درمان کیست تخمدان

راهکارهای خانگی کیست تخمدان

راهکارهای خانگی کیست تخمدان

همانطور که در بالا گفتیم؛ به وجود آمدن کیست تخمدان در زنان کاملاً طبیعی است. بیشتر کیست های تخمدان بی ضرر هستند و احساس نمی شوند. با این حال برخی از آنها منجر به احساس ناراحتی در فرد میشوند.
بیشتر کیست های تخمدان به صورت خود به خودی رفع شده و به درمان نیاز ندارند. بنابراین اگر علائم ناراحت کننده دارید پزشکتان ممکن است برایتان دارو تجویز کند.

باید به یاد داشته باشید که هیچ مدرک علمی معتبری وجود ندارد که تاثیر درمان های طبیعی برای رفع کیست تخمدان را تایید کنند. به همین دلیل بهتر است همیشه با پزشک خود مشورت کرده و داروهای تجویز شده توسط پزشک را با درمان های خانگی جایگزین نکنید.

برخی کیست ها به ویژه کیست های بزرگ در صورت پاره شدن می توانند علائم شدیدی به همراه داشته باشند. اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید:

  • درد مزمن لگن
  • دل درد و شکم درد مزمن
  • استفراغ
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • رطوبت پوست

همواره پیش از درمان علائم کیست تخمدان، با پزشک خود مشورت کنید.

  • داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک

داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک میتوانند به رفع درد کمک کنند. نیازی به نسخه پزشک ندارید اما اگر درد از بین نرفت، باید به پزشک مراجعه کنید.پیش از مصرف هرگونه مسکن برای درمان کیست تخمدان، با پزشک مشورت کنید.

  •  کاهش وزن

پژوهش ها نشان داده اند که اضافه وزن یا چاقی مفرط خطر پیشرفت بسیاری از بیماری ها را بیشتر می کنند. با کاهش وزن بدن عملکرد بهتری دارد و میتواند از شکل گیری کیست تخمدان پیشگیری کند.

  • مواد کمکی تغذیه ای

اگرچه این برای تمامی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک صحت ندارد، زنان مبتلا به این بیماری بیشتر در خطر کیست تخمدان هستند.
زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در مقابل انسولین نیز مقاوم هستند. این شرایط میتواند خطر ابتلا به دیابت و ناباروری را در آنان افزایش داده و سبب افزایش وزن شود.
اگر به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستید، میتوانید رژیم خود را تغییر دهید (برای مثال کاهش میزان مصرف شکر) تا به کاهش خطر ابتلا به دیابت یا کیست تخمدان کمک کند.

  •  ریلکسیشن

استرس و اضطراب منجر به تشدید بسیاری از بیماریها میشوند. هنگامی که با شرایط استرس زا مواجه میشوید، سعی کنید تکنیکهای ریلکسیشن مانند تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا برای کاهش استرس استفاده کنید.

این تکنیکها میتوانند به رفع درد و بهبود سلامت بدن کمک کنند.

دلایل مراجعه به پزشک

اگر رشد کیستها ادامه داشت، میتوانند منجر به احساس درد شده و باید فوراً درمان شوند.

در صورت تجربه موارد زیر، به پزشک مراجعه کنید:

  • دل درد شدید
  • درد لگن
  • حرکت دردناک رودهها
  • تکرر ادرار
  • قاعدگی نامنظم
  • نفخ
  • دخول دردناک
  • تنگی نفس
  • حالت تهوع و استفراغ

در برخی موارد این مشکل منجر به بیمار شدن فرد میشود. هنگامی که کیست پاره شود، میتواند منجر به خونریزی سنگین و درد زیاد شود. این علائم ممکن است با حالت تهوع، استفراغ، گیجی و درد لگن همراه باشند. اگر این علائم را تجربه کردید، با پزشک خود مشورت کنید.

 

منبع: مینت




:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: